Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Visie

Visie van DoITogether

Mensen komen naar hun werk om een zinvolle bijdrage te leveren. Die bijdrage wordt echter in belangrijke mate bepaald en beperkt door de organisatie waarbinnen mensen moeten opereren. Een goed vormgegeven organisatie is beter bestuurbaar en zorgt daardoor voor betere resultaten. 
Als vanzelf.

Om optimale mogelijkheden te bieden aan de mensen in een organisatie, moet die organisatie voldoen aan een aantal wetmatigheden. En precies diezelfde wetmatigheden gelden ook voor de afzonderlijke onderdelen van die organisatie, of het nu gaat om dochterbedrijven, afdelingen of projecten.

Wet 1

Elk organisatieonderdeel maakt altijd deel uit van een grotere groep van soortgelijke organisatieonderdelen.

Een project behoort tot een projectportfolio; een afdeling bestaat naast andere afdelingen; een bedrijf heeft concurrenten en partners.

Wet 2

De coördinatie van een groep organisatieonderdelen overstijgt de verantwoordelijkheden en mogelijkheden van de afzonderlijke onderdelen. Coördinatie moet geboden worden door het overkoepelende management. 

ICT-architectuur helpt bij het coördineren van projecten, een productieplanning helpt bij de afstemming van afdelingen in een productieproces, en een samenwerking van bedrijven vereist een Organisatie Architectuur die de afzonderlijke organisaties overstijgt.

Wet 3

Een organisatieonderdeel kan alleen een zinvolle bijdrage leveren aan de grotere organisatie op basis van een duidelijke, specifieke opdracht en de toekenning van voldoende benodigde middelen. 

Zonder duidelijke opdracht of met onvoldoende middelen gaan mensen zelf op zoek naar mogelijkheden om een zinvolle bijdrage te leveren. En die zullen ze vinden ook, maar ten koste van andere organisatieonderdelen, ten koste van efficiëntie en daarmee ten koste van de effectiviteit van de gehele organisatie.

Wet 4

Elk organisatieonderdeel heeft in essentie twee verantwoordelijkheden: a) zorg dragen voor een ongestoorde, dagelijkse operatie die voldoet aan gestelde targets, en b) nadenken over en voorbereid zijn op toekomstige veranderingen.

De balans tussen “managen van het nu” en “managen van de toekomst”, op alle niveaus van een organisatie, is van cruciaal belang voor het overleven van een bedrijf. Een project moet “meters maken” (nu) zonder de veranderende wensen van stakeholders (toekomst) uit het oog te verliezen. Een fabriek moet dagelijks productie draaien (nu) maar het negeren van een veranderende markt (toekomst) kan fataal zijn.

De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn

- Johan Cruijff

Rather than to solve problems it is clever to dissolve them

- Stafford Beer

Copyright © 2020
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren