Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Boeken en blogs

Boeken

Stafford Beer is onze intellectuele held. Deze man hoort thuis in het rijtje Newton, Darwin, Einstein, maar is relevanter voor management en organisaties dan die andere heren. Onze visie en overtuigingen zijn in belangrijke mate gebaseerd op Beers ideeën, en met name de ideeën in deze twee klassieke managementboeken waarin hij het Viable System Model introduceert. Lees en herlees!

Patrick Hoverstadt heeft in het boek “The Fractal Organization” het Viable System Model beschreven in moderne managementtermen. Het is daarom voor de meesten van ons makkelijker te lezen dan de boeken van Stafford Beer zelf. Aarzel niet. Koop!

Onze eigen bijdrage aan het bovenstaande lijstje is het boek “Waarom gaan dingen nou nooit eens een beetje vanzelf? En waarom dat de verkeerde vraag is.” Makkelijker verteerbaar dan eerdergenoemde boeken, vol met voorbeelden en in het Nederlands. De snelste introductie tot het Viable System Model en de denkwereld die er achter schuilgaat. Makkelijker konden we het niet maken. Doe er uw voordeel mee!

Bol.com       Management.nl

Blogs

Wij schrijven verschillende blogs met verschillende onderwerpen. Hieronder vindt u de onderwerpen.

 

Wereldbeeld achter onze bedrijfsvisie

Deze blogs zijn op acht opeenvolgende weken geschreven, naar aanleiding van actuele gebeurtenissen in die weken. Elke blog bekijkt de wereld vanuit het wereldbeeld dat achter onze bedrijfsvisie schuilgaat.

Bedrijfsvisie

If I have seen further it is by standing on the shoulders of Giants.

- Isaac Newton

 
Copyright © 2020
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren